Hifi & akustik

Akustiken är minst 50% av återgivningen, ibland mer. Detta är något få tänker på och än färre vill göra något åt. Man köper hellre nya högtalare, kablar, förstärkare, än att försöka få de befintliga produkterna att prestera maximal.
Det är förståeligt att man inte vill inreda sitt vardagsrum som en studio, man vill att det ska vara snyggt och trivsamt. Detta går att lösa med produkter från Sound of Science eller vissa produkter från Vicoustics. Det är produkter som med sin design kan passa in i de flesta hem.

Man behöver heller inte göra rummet helt perfekt, att göra en del är ändå en förbättring. Oftast är det tre problem som finns i ett rum, lång efterklang i diskant och mellanregister, ger ofta ett hårt ljud, reflexer från väggar, ger en diffus ljudbild, och baspucklar, ofta i kombination med lång efterklang, ger bumlig, odefinierad bas.

De två första problemen löser man enklast med absorption, ibland i kombination med diffusion. Basproblem kan vara lite knepigare, det är längre våglängder som kräver större produkter. Här får man mäta sig fram till i vilken frekvens problemet ligger, och hitta rätt produkt för att åtgärda problemet. Vi hjälper såklart till.

Ett alternativ som numera är riktigt bra är att använda en bra rumskorrigerings-enhet. Vi har testat många, har hittat de vi tycker gör jobbet bra och kan ge tips om hur de används. Det bästa är att använda produkterna i kombination, lite snygga absorbenter för att minska efterklangen i rummet och ta förstareflexerna och om nödvändigt, en bra rumskorrigerings-enhet för att hantera basproblemen.

.