Tyska B.M.C är ett relativt nystartat företag men grundarna har långa och framgångsrika hifi karriärer i bagaget.

Bernd Hugo startade Restek 1975. Restek är ett väldigt välaktat namn på den internationella hifi scenen även om vi inte sett så mycket av dem i Sverige. Även Manfred Penning har en lång karriär på Restek i bagaget.
Carlos Candesias har förutom att tillverka produkter under eget namn konstruerat produkter åt japanska CEC och åt tyska Aqvox.

Tillsammans har dessa tre tagit med sig de bästa idéerna från tidigare projekt och lagt till höga ambitioner och startat B.M.C. En del av arvet ser man på att B.M.C precicis som CEC har remdrivna cd spelare, att RIAA förstärkarna är balanserade med en annorlunda lösning, bara för MC pickuper, som i Aqvox.

Man har tagit med sig sina bästa idéer och gjort dem än bättre i B.M.C.

B.M.C bygger genomgående balanserade konstruktioner, utan global återkoppling, utan OP förstärkare, med rejält tilltagna strömförsörjningar. Man tänker och bygger i moduler för att produkterna ska kunna byggas ut eller uppgraderas. Man har ett flertal väldigt innovativa lösningar för att ge maximal ljudprestanda.

Man har tex en lösning av volymkontrollen där signalen aldrig hanteras av en ljudförsämrande potentiometer utan signalen går orörd genom hela systemet till slutsteget där en optisk signal från försteget ”berättar”  hur mycket slutsteget ska förstärka. Detta system är integrerat i deras C1 förstärkare och fungerar med deras DAC/pre och slutsteg.

Om man använder deras drive och DAC överförs signalen med 4 BMC kablar för att dela upp signalen i höger/vänster klocka, bit klocka och signal.

Det finns fler av innovativa lösningar som vi gärna berättar om eller som du kan läsa om runt varje produkt. B.M.C är enligt vår mening ett av markandens mest spännande företag. De har en gedigen historia och de tänker innovativt kring framtiden med sina produkters uppbyggnad och möjligheter.