En levande butik är alltid spännande att besöka. Man får träffa likasinnade människor, man får höra nya och ibland ovanliga apparater, man kan få ny kunskap och nya influenser. Akkelis Audio är en levande butik, ett ställe att hålla koll på för alla hifi och musikintresserade. På denna sida finns en del av butikens "events" dokumenterade.

Klicka på den lilla bilden till vänster för mer bilder från varje demo.

 

 
Air Tight, Engelholm Audio och DrFeickert
Henrik och Kim från Välljud gjorde en en storslagen demohelg ihop med Per och Anders från Engelholm Audio. Air Tight elektronik, DrFeickert skivspelare och Engelholm Audios högtalare bjöd på det kanske bästa demoljud vi haft i butiken.
 
AVID
Strax innan julen 2013 besökte Hasse från Audioactive butiken tillsammans med Claus P Rasmussen från AVID för ett demoevent av AVIDs skivspelare.
 
Nottingham Analogue
Kenny Hjelm från Hithech Audio besökte butiken hösten 2013 för att berätta mer om skivspelarna från Nottingham Analogue
 
Bergmann Audio
Johnnie Bergmann har på några få år klivit fram som en av dom absolut främsta tillverkarna av skivspelare. Han har tre modeller i sitt sortiment, alla är luftlagrade med tangentialarmar i stilren Dansk design. Under två dagar besökte han butiken och berättade om och spelade på sina skivspelare. 

 
Vinyl & Italienska delikatesser
I december 2012 var VälLjud/Exotic Audio på nytt besök i butiken med en mängd spännande Italienska nyheter i sortimentet. Tonarmar från REED, högtalare från Opera Loudspeakers och förstärkare från Unison Research.
 
Keith Martin  - Isotek
I slutet av februari 2012 hade vi besök av Keith Martin - grundare av Isotek. Förmiddagen ägnades åt utbildning av Isoteks produkter och grundläggande ellära. Kvällen ägnades åt en öppen demo.
 
Audio Note
Gabriel från svenska Audio Note kom till butiken för en demodag där han ska visade upp en drive- och en dac, högtalarna AN-E SPe He och sist men inte minst tre förstärkare, Oto, Meishu och Jinro. 
Vi fick höra vad som hände då man flyttade upp inom Audio Notes förstärkahierarki.
 
Jim Aud demonstrerar PAD, Vitus & Stahl-Tek.
Distributören Kenneth Englund, den första exportdistributören av PAD för drygt 25 år sedan hade besök av grundaren Jim Aud och vi hade en demodag i butiken.
Givetvis spelades det på PAD kablar på den nya Vitus Audio RI-100 förstärkaren men mest spännande var nog en "världspremiär" av Stahl-Teks nya ABC, data-till-dac interface. Vi fick chansen att uppleva högupplöst 24/192 musik på bästa sätt.

Jim har under hela sin karriar legat långt framme i digitaltekniken och denna nya apparat ihop med deras egen mjukvara spelade så analogt att den bästa av skivspelare får svårt att hänga med. Vi fick också höra skillnaden på olika uppspelningsprogram, Foobar vs JRiver och det var stora skillnader som jag gärna berättar mer om och förklarar varför.
 
Avantgarde Acoustics & Ayon Audio
Första helgen i november var det premiär i butiken för två nykomlingar, Ayon Audio från Österrike och Avantgarde Acoustic från Tyskland. Den förstnämna gör finfin elektronik med rör, den sistnämnda högtalare med en dynamik som överträffar allt. Ett sextiotal besökare kom, upplevde och blev beRÖRda.
 
Audio Space - Temadag
Andra helgen i augusti och sommaren närmar sig sitt slut. Den nya hifi terminen startades upp med en temadag med Audio Space i fokus. Dennis som distribuerar Audio Space hade med sig en väldigt speciell förstärkare att berätta om och spela på.
 
Ktema - Mästerverk från en Legend
Andra helgen i juni var Robert Grubstad - Audio Concept, på besök och visade upp skapelserna. Detta blev den mest besökta demodagen såhär långt i Akkelis Audios historia med ca 70 besökare under en solig försommardag.
 
Martin Logan & Ayre
I slutet av maj var det demo i dagarna två. Martin Logans elektrostathögtalare och Ayres elektronik stod i fokus. Av tradition finns ett stort Martin Logan intresse i Göteborgsområdet och det märktes under demodagarna där närmare 60 personer besökte oss.
 
Goldmund
Sista helgen i januari 2011 var det dags för Goldmund att demas i butiken. Ett mytomspunnet märke med en finish och byggkvalitet som överträffar det mesta.
 
Rockport - EAR - AVID och Eminent Technology
Sista helgen i oktober var det Sverigepremiär för Rockport Technologies, EAR V12 och Eminent Technology.
 

ASW & B.M.C Demo
Andra helgen i oktober hade vi besök av distributören Joakim från Real Hifi och Lars från Transient Design. Den förstnämna visade upp högtalare från ASW och Duevel samt kablage från Real Cable. Den sistnämna kompletterade med elektronik och B.M.C och skivspelare från Dr. Feickert. Det var två välbesökta dagar där mycket beröm gavs för bra ljud.

 

 
ESA - Enerr & Abrahamsson Audio

Andra helgen i juni var det återigen demodags i butiken. Denna helg var det besök av distributören för ESA högtalare och Enerr nätprodukter, Jan Lundberg samt den svenska förstärkarkonstruktören Ola Abrahamsson. Det var också premiär för det ombyggda och akustikreglerade ”musikvalvet”.
 
MBL 116F & Noble Line demo

Två dagar med årets första sommarsol var det åter demodags i Akkelisbutiken. MBL:s nya golvhögtalare 116 F var i fokus då Robert fyllt bilen med MBL Noble Line och kört ner till Göteborg.
 

EAR - AVID – Analysis Audio – Audiaz

Efter att två mässor i rad ha träffat dom trevliga killarna i företaget VälLjud och njutit av välljudet i deras rum bestämde vi efter Stockholmsmässan i februari att hitta på något tillsammans.
En solig lördag i mars hade vi därför en demodag i butiken med deras fina produkter i två anläggningar. Trots det fina vårvädret kom det många besökare från när och fjärran.

 
Peak Consult - Bergmann Audio - KR Audio - PAD

I juletider serverades glögg, pepparkakor och saffransbullar till årets sista demo som drog den hittills största publiken. Närmare 50 personer besökte butiken och demon i ljudvalvet.

 
Intelligent Sound & Trigon

Glöggpremiär, kravaller med brända bilar och högklassig hifi från Svensk Norska Intelligent Sound och Tyska Trigon Audio. Allt detta hände i Göteborg, november 2009.
 
MBL demo

Den 11:e oktober, dagen efter premiären i dom nya butikslokalerna var återigen Robert från Audio Concept på besök. Denna gång hade han med sig MBL:s spektakulära högtalare och elektronik.
 
Butikspremiär - Munkebäckstorget

Den 10:e oktober 2009, nästan på dagen fem år sedan Akkelis Audio startade verksamheten var det premiär i dom nya lokalerna på Munkebäckstorget.
 

Audio Space - Piraudio - H.A.D

Demodag på årets första "sommardag". Gnistrande sol, varmt väder och glödande rör. Glädjande och förvånande så valde 35 personer att tillbringa stora delar av dagen instängd i butiken för demo med fokus på rör och svenska högtalare.

 

T+A - Audio Concept på Göteborgsbesök

Robert från Sveriges tyngsta hifi butik Audio Concept var på besök och visade upp Tyska T+A:s fina produkter i allmänhet och framtidsmaskinen Music Player i synerhet.

 

Vivid Audio - Trigon  - Real Cable på allhelgona demo

Sydafrikanska högtalare, Tysk elektronik och Franska kablar var ingredienserna i denna demo.

 

Rauna - Bo Hansson

Bosse Hansson, en legend inom Svensk hifi. Känd för skivbolaget Opus3 och högtalarna Rauna var på besök och visade upp sina högtalare, sin skivspelare, tonarm och förstärkare.

 

Aurum Acoustics

Kanadensaren Derrick Moss har konstruerat ett helt integrerat system med högtalare, kablar, cd/försteg, slutsteg och bänk. Han visade själv upp systemet i butiken

 
Butikspremiär

Sista helgen i september 2007 var det premiär för butiken på Sofiagatan.