Japanska Air Tight är ett märke som hållit en låg profil och i det närmaste inte gjort någon marknadsföring eller skickat produkter för recensioner. Trots detta har man fått  en enorm, nästan mytisk, status bland rörälskare med sina välljudande och otroligt välbyggda förstärkare. Den som en gång ägt en Air Tight gör sig inte av med den, han vill bara ha fler.

Mannen bakom Air Tight,  Mr Atsushi Miura, föddes i princip in i hifivärlden då hans far sedan 1930-talet tillverkade transformatorer åt Japanska audiotillverkare. Han har jobbat med hifi sedan han började hos Luxman 1956. Han jobbade sig upp i företaget och var fram till 1980 chef för Nordamerikadivisionen hos Luxman för att därefter ta över hela ledarskapet för Luxman.  I mitten av 1980-talet märkte Mr Miura att audiobranschen började svänga över mot produkter av sämre kvalitet och han ville inte vara del i detta. Luxman såldes till Alpine Electronics och 1985 startade Mr Miura det företag han alltid drömt om, Air Tight.

Alla Air Tight produkter är handbyggda i Japan. Man bygger utan kretskort, punkt till punkt lödning, med transformatorer och komponenter av absolut bästa kvalitet. Perfektion är det första man tänker då man ser en Air Tight produkt, byggkvaliten är fantastiskt och ljudmässigt följer det samma skola, perfektion, väldigt ofärgat, ljud.
Air Tight har ett litet sidoprojekt som går under namnet Acoustic Masterpiece. Det är en förstärkare coh en skivspelare som byggs i Hong Kong. Förstärkaren byggs med Air Tight komponenter som skickas till Hong Kong, det är punkt till punkt lödning som gäller och samma höga Air Tight byggkvalitet men till ett lägre pris är de Japanbyggda produkterna.

.
Airtight - Acoustic Masterpiece AM-201
Airtight tillverkar alla sina förstärkare i Japan. Man har dock en modell som går under namnet...
33 500:-
Airtight ATC-1 med riaa
Air Tight ATC-1 Preamplifier features:
57 000:-
Airtight ATC-2
REALISATION OF PEERLESS FIDELITY WITH FULL EMOTIONAL IMPACT
72 500:-
Airtight ATC-3
Air Tight ATC-3 Preamplifier features:
51 000:-
Airtight ATE-2005 RIAA
DERIVING FULL CHARMS OF ANALOGUE DISC
55 000:-
Airtight ATH-2A stepuptrafo
LMIGHTY TRANSFORMER FOR PHONO CARTRIDGES
36 000:-
Airtight ATM-1S
Air Tight ATM-1S Stereo Amplifier features:
67 000:-
Airtight ATM-2
Air Tight ATM-2 Stereo Amplifier features:
112 000:-