Göteborg High End Show 2010 - Hotell Opalen
I mitten av september anordnades en mässa i centrala Göteborg där fokus var på högklassig tvåkanalshifi.
Akkelis Audio delade rum med finska distributören Tur Pex men hade även ett rum i samarbete med Transient Design. Audio Valve, B.M.C, ESA och Enerr presenterades för Göteborgspubliken.

I vårt rum spelades det på Audio Valve elektronik. Försteget Eclipse, riaa steget Sunilda och monoblocken Challenger 115. Skivspelaren var Hanss Acoustics bjässe T-30 med SME arm och Dynavector pickup och cd spelaren slutligen kom från B.M.C, det senaste tillskottet hos Akkelis Audio

 

Det hela kopplades ihop med kablage från Enerr. Det var premiär för Enerrs signal och högtalarkablar, tidigare har man bara gjort nätprodukter. Högtalarna kom från ESA, modellen Credo 4. En välbyggd historia med en fyllig klang och bra botten.

Efter mycket slit och diverse felsökning blev vi klara på utsatt tid och det spelade riktigt bra, för att vara på en mässa. Samma helg som mässan var även Svenska damlandslaget i fotboll på samma hotell. På något sätt var AC anläggningen i vårt rum och B.M.C rummet brevid sammankopplat med landslagets relax och masssagerum. Vi fick därför inte någon direkt kyla till rummet och med massor och folk och 30 rör i drift blev det varmt, riktigt varmt.

Som utställare var nog detta den roligaste mässan jag varit på. Dels för att det är hemmaplan, man känner många av besökarna. Men också för att det på en mindre mässa som denna inte var så många utställare att besökarna stressade omkring. Nu satt besökarna 3,4,5 låtar och lyssnade och då hinner man på ett bra sätt visa upp anläggningen med olika musik.

 

95% av musiken som spelades, spelades på vinyl.

Såhär såg det ut mest hela helgen, rummet fullt av intresserade musikälskare. Och som sagt, folk satt länge, trots värmen.

I rummet bredvid var det premiär för B.M.C utanför Tyskland. Någon vecka innan mässan kom den första leveransen till butiken och ett komplett sortiment finns nu hemma. Hela sortimentet plockades med till opalen. I detta B.M.C rum som Transient designs stod för spelades det på riaa, drive, dac och slutsteg, i mitt rum på cd spelaren och i Audio Concepts lilla rum spelades det på B.M.C:s integrerade förstärkare.

 

Högtalarna under lördagen kom från Tyska AudiaZ och till söndagen byttes dom mot ESA Credo 4.

Isotek Aquarius fick rena den dåliga hotellströmmen och Dr Feickert skivspelare stod för merparten av musiken.

Peter Lundin – Plundin som jobbar extra hos Akkelis Audio stod för skivbytena i detta rum under helgen. Det spelades mestadels vinyl, väldigt varierad musik.

 

B.M.C hade två representanter i Göteborg under helgen. Sven Siebert som är exportansvarig och på bilden bredvid Plundin, Manfred Penning, en av grundarna och den som kan svara på alla tekniska frågor.

 

Avslutningsvis så vill jag tacka alla besökare och medutställare för en fenomenalt trevlig mässa.

/Stefan