Tannoy grundades redan 1926 av Guy R. Fountain och är därmed det högtalarmärke som kanske är äldst i världen. Man hade sin bas i London fram till 1975 då man flyttade verksamheten till Coatbridge i Skottland.
Tannoys främsta kännetecken är “Dual Concentric” principen som Ronald Rackham utvecklade och som första gången presenterades 1948. Med denna princip integrerade man ett horn för dom högre frekvenserna i mitten av ett 15” bas/mellanregisterelement.


Tannoy har fortsatt att bygga med och utveckla Dual Concetric under alla år och deras högtalare är väldigt uppskattade med mängder av fina recensioner och utmärkelser.

Tannoy är överlag lättdrivna med en snäll impedans vilket gör att de inte kräver så kraftiga förstärkare. De har också unika egenskaper i att vara allround då det gäller musikval och lättplacerade i rum. De låter bra med en enkel förstärkare, lite slarvigt uppställda men lyfter sig såklart med kvalitetsförstärkare. Tannoy tillhör mina favoriter eftersom de aldrig gör bort sig och alltid spelar naturligt och engagerande. Ett urval ur Tannoys sortiment finns alltid i butiken för demo.

.