Här visar några av Akkelis Audios kunder upp sina anläggningar. Klicka på den lilla bilden till vänster som också är en länk till fler bilder.

 
Det började med ett högtalarköp.............
 
I mellansverige har detta fina system byggts upp till en hög nivä där slutligen ett par Martin Logan Montis fått bli kronan på verket.
 
Vad spelar du på hemma? Frågan dyker upp rätt ofta, undersförstått kanske. "lever han som han lär"....  Såhär ser det ut hemma.
 
Ett butiksbesök som slumpartat slutade med provlyssning på Avantgarde Duo och en förälkelse. Efter någon vecka var frun överrtygat och en gemensam provlyssning i butiken slutade med att ännu en Avantgardekund finns i Göteborg.
 
Hos denna kund har rekommendationer och köp på distans varit grejen. Ett första system inhandlades till belåtenhet och nu några år senare har även system nummer två inhandlats på samma sätt. Nu är nivån så hög att det kanske är nära slutstationen - hifinirvana.
 
Ett system som minskat i storlek, men låter bättre än någonsin. Bytet till Devialet och dess SAM system har gett bättre ljud, tar mindre plats och öppnar möjligheten att skaffa en skivspelare eftersom RIAA finns inbyggt.
 
Auktoritet! Det är det första man tänker på då man hör detta fantastiska system. Här finns musik i mängder, i alla genrer och en liten förkärlek för orgelmusik och det råder ingen tvekan om att detta system är uppbyggt för att hantera den genren. Auktoritet!
 
I mellansverige finns denne musikresenär där CD än så länge står i första rummet men lockelsen efter bra vinyl väckts, vi får se vart den resan slutar. Att åka 80 mil, enkel väg, för att besöka sin hifihandlare är i vart fall inga problem.
 
I en mellanstor stad, i mellansverige, finns detta härliga system i en elegant miljö. Akkelis Audio produkter har bit för bit smygit sig in för att slutligen bli en helhetslösning.
 
I norra Småland hittar vi vår (fd)Tsakiridis Devices referenskund.
Tsakiridis försteg- och monoblock ihop med Klipch lättdrivna högtalare rockade rejält men efter byte till nya och bättre högtalare, bättre riaa och bättre DAC så kom även suget efter ett annat slutsteg och valet föll på EAR.
 
I Skåne finns detta eleganta system för musiken i fokus, men möjligheten även för film. Digital avspelning är möjlig, men tyngdpunkten ligger på det analoga.
 
Till detta högklassiga system har Akkelis Audio fått leverera skivspelare, armar och pickup. Skivspelaren är något alldeles extra.
 
I Skåne finns detta fina system som kan spela film på hög nivå, men fokuserar på musiken.
 
Strax utanför Göteborg finns detta fina system som vuxit fram under många år. Akkelis Audio har fått bidra med akustikprodukter och sist men inte minst en riktigt bra sub.
 
I Småland finns detta system där möda lags ner på helheten, både elförsörjning, nätverk, akustik och givetvis hifiutrustningen. Detta är ett system för familjen, där det spelas musik, ses på film eller spelas spel
 
Hos denna familj har Akkelis fått leverera en blandning av nytt, demo och begagnat, till en musikalisk och tjusig helhet.
 
I småland finns en musikälskare med en väldigt stor vinylsamling där 80-tals rock blandas med hårdrock av nyare och äldre snitt och jazz i olika former.

Dynamik, storlek och botten av viktiga parametrar vid val av musikanläggning, och engagemang är avgörande för om grejerna får stanna. Avantgarde Acoustic DUO lever upp till samtliga kvar
 
I Småland finns denna älskare av Martin Logans elektrostater. Då de "gamla" Vantage skulle bytas ut fanns lite tankar kring andra alternativ men i slutändan fanns det bara ett realistiskt alternativ, ett par nya Martin Logan.
 
I centrala Göteborg, ovanpå en mysig liten krog bor denna musikälskare. Detta trevliga hembesöket både började och slutade på uteserveringen där.
Martin Logan och McIntosh står för välljudet.
 
Tidlös hifi av högsta klass, en makalös skivsamling och masterband på rullband, välkomna till Mr Airtight - Sverige!
 
I östra Göteborg bor en musikälskare av stora mått. Skivsamlingen med rockrariteter, japanpress, mm imponerar men här finns också blues, jazz och klassiskt om man föredrar det. Vinyl är den huvudsakliga signalkällan och där har Akkelis Audio fått bidra till välljudet.
 
I Göteborg finns denna hifihandlare som äntligen hittat hifinirvana även hemma.

"Och yttermera säger jag eder: Thet är lättare, at en Camel går genom et nålsöga, än at en rik kommer i Guds Rike"  - Matteus 19:24-26

13 olika högtalare på 10 år har försökt passera nålsögat - lyssningsrummet - och äntligen har vägen till himmelriket öppnat sig ;-)

 
I småland finns en passionerad musik- och filmälskare med ett dedikerat mediarum och ett system att avundas. För att få rör att fungera med högtalarna har en speciallösning tillämpats.
 
I Skåne bor denna musikälskare som till och från under många år arbetat i branchen. Sökandet efter "rätt" högtalare har pågått länge och under dom senaste åren har bara lurar varit bra nog. Med Avantgarde Uno tog sökandet slut.
 
Denna jazzälskare med musiken i fokus har på via Akkelis Audios "Fyndhörna" byggt ett fantastiskt musiksystem som passar skivsamlingen som hand i handske.
 

Strax utanför Göteborg bor ett par där mannen går i pension nästa vinter.
Då blir det gott om tid för musiklyssning och ett rejält hifisystem ska
förgylla tillvaron.

 
I trestadsområdet har en årslång jakt på den perfekta högtalaren funnit sitt slut i början av 2013. Många mässbesök, butiksbesök och hemlån senare.....
 

På Hisingen i Göteborg finns ett snyggt och välljudande system där vinylavspelningen står i fokus. Hifi intresset har funnits länge, några finfina klenoder finns kvar i hyllorna men rören spelar ofta förstafiolen.

 
I detta system har det skett så mycket förändringar att det är dags för en ny sida. Från att ha haft trissor, hög effekt och tungdrivna dipoler är det numera lättdrivet med rörförstärkare som gäller.
 
Text kommer inom kort.
 
På Ostkusten finns ett hifisystem under utveckling där en hård rumsakustik ställer till lite problem. Efter en lång kamp har nu bitarna fallit på plats och hifinirvana infunnit sig.
 
Denna musikälskare skulle byta ut sitt Primare/ELAC system och påbörjade en resa sommaren 2012. Diverse elektronik och högtalare testades i hemmet innan besluten var tagna ett halvår senare.
 
I Jämtland finns en musikälskare med flera anläggningar i sitt hus. Huvudsystemet skulle uppgraderas och ett sommarbesök gjordes i hifihuvudstaden Göteborg. Ett halvår senare har nästan alla bitar fallit på plats.
 
Jag fick ett mail från denna musikälskare med bilder och text:

"I en bergsmansgård i Bergslagen, norr om Örebro, finns denna anläggning. Efter många år utan rör, har jag nu hittat hem så att säga. Nu låter det äntligen bara musik!
 
I småland finns denna musikälskare där klassiskt musik har lite extra utrymme och där skivrariteter finns i mängder. Akkelis Audio har gneom året fått bidra med lite olika produkter och senaste tillskottet är BMC föstärkaren eftersom dom nyinförskaffade B&M högtalarna behövde muskler.


 
I östra Göteborg bor denna rockälskare där vinylavspelning står i fokus. Ny lägenhet gav inspiration till ny hifianläggning och Akkelis Audio fick äran att leverera det hela.
 
Strax utanför Göteborg, i ett nybyggt hus, finns detta härliga musiksystem där upplösning och dynamik på bästa sätt kombineras med musikalitet.
 
I östra Göteborg finns detta makalösa system. Byggt systematiskt under lång tid där rigorös akustikbehandling från Svanå Miljöteknik hjälper till att ta fram hela potentialen i systemet. MBL, Leben, AMR, MIT, Bryston och Doxa står för elektroniken.

Ett hembesök ska göras inom kort och då kommer mer bilder.
 

Detta smakfulla system har utvecklats genom åren så att Akkelis Audio nu fått leverera alla delar. Cd-spelaren är från Esound, försteget från Dared Audio och skivspelaren från Michell Engineering. Högtalarna är elektrostater från Martin Logan och de drivs av rörmonoblock från Audio Space. Akustikbehandligen har gjorts succesivt med lyssning som utgångspunkt och nyligen har ett XTZ mätprogram inskaffats för att "bekräfta" att det går åt rätt håll.

Som synes på skivsamlingen i hemmet så är detta ett hem med musiken i centrum.

 
I centrala Göteborg finns detta system i ett hem fyllt av musik och film. Akkelis Audio har fått vara "hovleverantör" i omgångar och nu är systembygget klart. ;-)
Detta är första gången jag sett en "pimpad" skivspelare i tungviktsklassen.
 
I nordvästra Göteborg finns denna fina musikanläggning. Högtalare,  slutsteg och möbel kommer från Akkelis Audio men här finns också en del DIY inslag. Så blir det när ägaren är händig med företag i tillverkningsindustrin.
 

I detta smakfulla hem finns inte en enda hårdrocksplatta. Välsjungande kvinnor, gärna country eller ”gubbrock” på låg volym är kriterierna för hur systemet ska spela.

 
I västra Göteborg finns detta hem där musik och konst är stora intressen. Vinylsamlignen består mestadels av jazz och klassisk musik och cd -samlingen likaså. Livemusik är ett viktigt inslag i livet och en bra stereo kan förgylla tillvaron hemma, här finns nämligen ingen tv.
 
Detta system har plockats ihop under flera års tid under noga övervägande där delarna testats och valts med omsorg. I sin nuvarande form är alla "svaga punkter" borta och det kan spelas musik på ett njutbart sätt utan något som stör. Akkelis Audio har fått bidra med flera väl valda delar.
 
En bit utanför Göteborg pågår ett riktigt spännande projekt i tungviktsklassen där Akkelis Audio är med på flera sätt. Det är ett husbygge där ett rum helt dedikerats till musik och film. Projektet är under arbete så detta är en förhandsvisning.
 
Strax utanför huvudstaden finns denna fina musikanläggning där rör, elektrostater och lite DIY kombinerats på bästa sätt. Vinylspelaren står för mycket av finlyssnignen men digitalt multiformatsalternativ finns också.
 
I norra Göteborg bor en filmälskare som mer och mer också vill lyfta fram musiken i sin anläggning. Ett par Martin Logan ElectroMotion, en Audio Aero - Capitole (från fyndhörnan) och nya signalkablar får lyfta musiken till nya nivåer.
 
Denna hifiresa började med ett besök strax innan stängningsdags en tisdag, med önskemålet: "Jag skulle behöva en hörlursförstärkare".

Tre cd-spelare, fyra förstärkare och fem högtalare senare hade vi hittat "rätt" kombination och ja, en hörlursförstärkare fanns med.
 

I västra Göteborg finns detta smakfulla feng-shui inspirerade hem där musikens känsla är i fokus.

 
Vid återbesöket i detta musikälskande hem har det hänt så mycket att det förtjänar en ny, egen "sida".
 

I detta Göteborgshem är musiken i fokus. TV saknas i vardagsrummet, en liten finns i sovrummet men den finns främst för särbons skull.
Musiken som spelas varierar från symfonisk metall till rock, populärmusik och klassiskt. Anläggningen har uppgraderats och byggts upp under flera år och med de senaste investeringarna är nu hifi-nirvana nästan uppnått. 

 
Estetiskt tilltalande, välplanerat och oerhört musikaliskt, så beskriver man på ett bra sätt detta Göteborgssystem.
 
Strax utanför Göteborg bor en jazzälskare som genom åren besökt Akkelis butiken med jämna mellanrum.
 
Dynamik och sväng är prioriterade ingredienser i detta system i Vänersborg. Klipsch-hornen har funnits ett tag och jakten på den perfekta förstärkaren har inneburit mängder av hemlånade alternativ från både Akkelis Audio och andra leverantörer. Pris har inte varit en viktig faktor eftersom det handlar om en engångsinvestering.
 
Till detta fina system har Akkelis Audio fått bidra med akustikmaterialet. Diffusion och absorbtion från Vicoustics kompletterar Sonus Faber högtalarna och elektroniken från KRELL och Gryphon.
 

I Bohuslän finns detta makalösa system där man verkligen får hålla i hatten då man spelar. En blåssektion spelar men full dynamik och en orgel blir fysisk. Horn och rör i kombination är hemligheten.

 
I Göteborg besökte jag ett oerhört snyggt och estetiskt hus för en akustik-konsultation. Kunden som bor här har byggt huset själv och har tillsammans med sin sambo utformat och valt lösningar och möblemang.

Två besök med några års mellanrum finns dokumenterat.
 
I Skåne finns detta synnerligen välljudande och genomtänkta system. Dubbla nätrenare, fyra monoblock för biamping, skivspelare i tungviktsklassen och rör och klass A i mängder.
 
Ett Göteborgssystem där alla förändringar utvärderas noga innan beslut, där varje apparat optimeras på plats och där akustiken fungerar alldeles utmärkt med vanligt, icke anorektisk möblering. Vinylskivan är det media som spelas mest.
 
I centrala Göteborg bor denna Akkelis Audio kund med sin sambo i en väldigt stilistiskt snygg miljö. Musikspelande skall fungera ihop med en snygg vardagsrumsmiljö och då gäller det att vara kreativ.
 

I södra Norrland finns detta eleganta hem där det passerat mängder av tung hifi genom åren. Akkelis Audio har numera fått sätta sin prägel på det hela.

 
I Norrbottens inland finns en anläggning under ständig utveckling.
 

En makalöst system i Stockholm där basfundamentet är en central del. Notera att det finns en väl tilltagen sub till de ”behändiga” högtalarna. Signalkälla från Ayre, förstärkaren är den omtalade ”LA mayro” från LennArt Labs och Akkelis Audio har fått leverera skivspelare, tonarm och pickup.

 

Skandinaviskt ljust trä är dominerande i detta system där rör och dynamik är ledorden. Monoblock, försteg och integrerad förstärkare från JJ Electronics driver ett aktivt system med högtalare från WLM. Akustikreglering är gjord på ett mycket diskret sätt.

 
"Litet men naggande gott" passar väl på detta välbalanserade system i ett dedikerat musikrum.
 
I Bohuslän spelar detta rörbaserade system musik där man samtidigt kan njuta av en helt makalös utsikt.
 

I detta Göteborgshem har akustiken arbetats med på bred front som vi kommer att se på bilderna.

Anläggningen består av Audiospace Pre-2 försteg och AS-6M monoblock, en Vincent cd-spelare, Yamaha sub och sist men inte minst Finales fina elektrostat högtalare. Kablaget är från Analog research och Real Cable.

 
I detta system hos en utflyttad svensk finns en enorm musiksamling. Anläggningen står i Norge, några timmar från Göteborg.
 
I detta norrländska system är det rör som gäller för hela slanten.
 
I detta smakfulla hem kombineras hembio, hifi och akustik på ett väldigt snyggt sätt.
Det spelas mycket vinyl, gärna hårdrock, såklart tvättade med en Okki Nokki innan avspelning.
Akkelis Audio har under några år haft äran att agera "hovleverantör".
 
Detta musikintresserade Göteborgspar botaniserade runt bland stadens butiker och hittade slutligen till Akkelis Audio. Där köptes hela systemet som blev en blandning av begagnade inbyteshögtalare, ny förstärkare och kablage och demoex av cd-spelare.
 
Magnetostater och rör står för musikåtergivningen i detta norrlandshem. Energi har lagts på tweakande och optimering av anläggningen.