Auktoritet! Det är det första man tänker på då man hör detta fantastiska system. Här finns musik i mängder, i alla genrer. Ibland spelas det klassisk musik och det är där systemets gränser testas och det råder ingen tvekan om att detta system är uppbyggt för att hantera den genren. Auktoritet!
Akkelis Audio har fått leverera en ultraljudstvätt för vinylskivor, en skivspelare med pondus, Hanss T-60 med SME arm och sist men inte minst de makalösa Focal Stella Utopia EM
Rummet som det spelas i är ganska stort, med ett rum snett bakom en högtalare, med got tom plats bakom soffa, och med en trapp i anslutning till rummet, bakom där man sitter. Det fungerar väldigt bra akustiskt, det kan hantera rejält med bas och svarar med en pondus, torrhet, auktoritet, i botten som blivit vår referens för hur bra bas ska spelas.
För att ge den pondus kunden söker finns två stora slutsteg, modell 911 från Burmester. Från samma tillverkare kommer även försteget/mediaspelaren.

För att förstärka de djupaste orgeltonerna finns här även en SUB, 100 kg REL Studio.

Detta systemn är utan tvekan det mest imponerande system jag hört i hemma miljö och extra kul är att det låter lite extra bra, kombinationen pondus och avslappnat, då det spelas via den analoga signalkedjan. Vem sade att skivspelaren är död?