Denna hifiresa började med ett besök strax innan stängningsdags en tisdag, med önskemålet: "Jag skulle behöva en hörlursförstärkare".

Tre cd-spelare, fyra förstärkare och fem högtalare senare hade vi hittat "rätt" kombination och ja, en hörlursförstärkare fanns med.
Hörlursförstärkaren kan man skymta längst till höger på mellanhyllan, en Canor TP-10. Lurarna ligger i lådan bakom fåtöljen, ett par Sennheiser HD-800 blev det.
Högtalarna i svart pianolack kommer från engelska Tannoy, modellen DC-10 där siffran 10 står för storleken på högtalarelementen. Bokhyllan mellan högtalarna gör ett utmärkt jobb som diffusor och designen är som ett öppet bokuppslag.
CD-spelaren är EAR Acute MkIII. Kritikerhyllad med digitala ingångar. Försteget är ett EAR 868 och slutsteget är mitt favoritslutsteg EAR 861. En Shunyata Hydra 6 filtrerar strömmen och nätkablarna kommer från Isotek.
Övriga kablar kommer från amerikanska PAD, modellen Elementa Praesto Revision.
Hemmet är väldigt snyggt och hifi-anläggningen passar perfekt in i estetiken. Ljudmässigt kan det kanske se märkligt ut med högtalarna relativt nära bakväggen och med en så öppen planlösning. Detta hus har dock mängder av vinklar i taket och olika nivåer på golvet så akustiken är riktigt bra och anläggningen låter väldigt bra.