I Göteborg besökte jag ett oerhört snyggt och estetiskt hus för en akustik konsultation. Kunden som bor här har byggt huset själv och har tillsammans med sin sambo utformat och valt lösningar och möblemang.

Första besöket var för drygt två år sedan. Då var cd-mediet i fokus, andra besöket finns ingen cd, däremot en makalös skivspelare.
Systemet består av:
Raysonic CD 128
Thule PR150B
Advantage S150
Usher CP-6381Kablaget är:
Analog Research Silver Raincoat XLR
Synergistic research resolution reference fx
Supra LoRad
Hifibänken är en egen konstruktion (som så mycket annat) och väldigt snygg. Raysonic CD-128 gör sig väldigt bra längst upp på detta hifi-altare.
Inget är så bra att det inte går att tweaka och förhoppningsvis bli bättre. JJ Electronics Goldpin rör inhandlades för att ta fram det bästa ur cd-spelaren.
Huset är som sagt väldigt genomtänkt och estetiskt. Halva huset är en öppen planlösning med flera meters takhöjd, andra halvan är mer traditionell med rum och normal takhöjd. Där används istället den extra höjden till ett loft som man kan ana på bilden. En vedkamin är centralt placerat för att komplettera värmesystemet.
Köket hänger ihop med den öppna planlösningen med högt i tak. Oerhört snyggt och estetiskt genomtänkt. Kanske inte optimal ur hifi-synpunkt, men livet är ju mer än bara god musikåtergivning (för de flesta).

En avslutande bild på uppställningen där man tydligt ser den fina finishen på Usher högtalarna och man ser också lysdioden som visar att högtalar-kablarna är "aktiva".

Tack för att jag fick komma på besök och tack för fantastiskt fika.

Stefan

 

 

.

Återbesök, augusti 2010.

Sedan förra besöket är inget sig likt i anläggningen. Raysonic, Usher, Advantage och Thule är alla sålda. Lite akustikreglering från Vicoustics har tillkommit och hela anläggningen är utbytt.
Förstärkeriet består numera av rörmonoblocken Baldur 70 från Audio Valve. Detta är också den första anläggningen i Sverige som har B.M.C:s fina apparater.

DAC 1PRE försteget är som det låter, ett försteg och DAC och en Pioneer DVD är agerar drivverk för tillfället.
Längst ut på kanten finns den makalösa skivspelaren "The Diabas" från Transient Design, här bestyckat med 12" arm från Jelco och MC pickup från Benz Micro. RIAA steget är även det från B.M.C, modellen MCCI.
Lika snyggt och trevligt som alltid.
Audio Valve & B.M.C. En kul detalj i detta är att båda märken är tyska och byggs i Kassel. "Gubbarna" i båda företagen känner varandra sedan 30 år tillbaka.
Högtalarna är även de tyska, från företaget ASW. De har ersatt Usher med den äran, men är egentligen tänkta som ett mellansteg innan den "slutliga" högtalaren hittats. ASW överaskar dock med en fenomenal prestanda i förhållande till priset och Usher för dubbla pengarna saknas inte.