Denna jazzälskare med musiken i fokus har på via Akkelis Audios "Fyndhörna" byggt ett fantastiskt musiksystem som passar skivsamlingen som hand i handske.


.
Skivspelarna, en Thorens och en Keenwood har varit hos Akkelis "Grammofon verkstad" för genomgång och uppgradering. Nya fötter, tonarmskabage, nätkablar och finjustering.


För- och slutsteget kommer från tyska Musica Nova och är såklart rörkonsturkioner där försteget har extramoduler för två skivspelare, en MM och MC ingång. Det fins en MC stepup i systemet för att  Ortofon SPU pickupen ska kunna spela via MM ingången. Slutsteget är bestyckat med 4 st 6550 rör.


Kablaget är från MIT och det finns strömfilter- och kablar från Isotek. 

.
Högtalarna som har en makalös finish är gjorda av pianotillverkaren Bösendorfer. Konstruktionen är väldigt speciell med dubbla diskanter, små sidomonterade baselement och resonanspaneler. Man har byggt högtalarna som ett instrument som i och med konstruktionen nästan blir rundstrålande. 

I detta hem spelas 99 % gammal jazz från perioden 1930-1970 och det fungerar perfekt ihop i detta system som betonar musikalitet framför analysförmåga.  


.