I centrala Göteborg, ovanpå en mysig liten krog bor denna musikälskare. Detta trevliga hembesöket både började och slutade på uteserveringen där.
Martin Logan och McIntosh står för välljudet.

Det visade sig att han dessutom spelade gitarr, en Gibson och en Fender fanns på plats och en kortare "jamsession" inledde besöket. Rätt snart insåg jag att vi spelade i olika ligor så jag lade gitarren åt sidan innan det blev för pinsamt för mig.
Martin Logan Montis blev högtalarvalet efter att några andra kandidater i prisklassen också provlyssnats. McIntosh kombon inskaffades samtidigt och kompletterades med en Moon cdspelare från Akkelis fyndhörna.
En matchande bänk från Solid Tech togs hem och Jorma Design nätkablar ger systemet ström.
Systemet spelade bra redan nu, men det går att få fram mer ur grejerna. En liten tiltning framåt av högtalarna lyfte upp ljudbilden, en överdriven toe-in gav ett fylligare, mer avslappnat ljud. Montis är som en formell-1 bil, ändringar hörs direkt så det kommer att experimenteras mycjet med att hitta rätt uppställning under hösten.
Vi testade också att köra på 4 ohms lindningen från slutsteget, det gav mer kontroll men kvävde högtalaren. Den lät instängd, murrig så här var det 8 ohms lindingen som gällde.

Jag tackar för en trevlig kväll.