Denna göteborgskund har varit med hos Akkelis Audio under några års tid. Det hela började med kablage från Analog Research för att sedan bli en integrerad rörförstärkare från Audiospace (AS-8i). Det har sedemera också blivit en cd-spelare, lite mer kablar och annat småplock och för en tid sedan byte inom Audiospacefamiljen till försteg och monoblock.
Anläggningen är väldigt väl intrimmad där tid har lagts på detaljer i uppställningen. Det är skifferplattor under högtalarna, sten under cd-spelaren, base under skivspelaren, genomtänkt kabeldragning, osv. Lösningarna har testats och om de inte varit till det bättre har de förkastats och andra lösningar har testats istället.
De eleganta högtalarna är svensktillverkade på Orust utanför Göteborg och heter "Melos". De är byggda i plywood som är betsad och lackad och ser fantastiska ut i verkligheten. Tyvärr gör bilderna dem inte rättvisa.
Försteget Audiospace Pre-2 bredvid cd-spelaren från Esound och längst bort skymtar ett Audiospace Nova-34 monoblock. Cd-spelaren står på en diabas sten. Man skymtar också delar av den gedigna vinylsamlingen.
Cd-spelaren är en Esound CD-E5 Signature Edition som är modifierad av Transient Design. Modifieringen innebär bland annat byten av kondensatorer på kritiska ställen och montering av Lundahl transformatorer.
Audiospace Nova-34 monoblock i triodläge.
Skivspelaren kommer från amerikanska Well Tempered, modellen heter "Recordplayer". Tonarmen är Well Tempereds egna och pickupen är en Ortofon Rondo Blue. Skivspelaren har den senaste uppgraderingen som innebär att den är konverterad till att drivas av tråd istället för gummirem och den står på en egendesignad "Base".
RIAA förstärkaren kommer från Densen och kablage från skivspelaren är VdH D-501 Silver Hybrid. Från RIAA steget till försteget används Analog research - Golden Raincoat kablar.

Vi gjorde lite mätningar av akustiken som visade att både efterklang och frekvensgång var riktigt bra och detta i ett rum som inte är akustikreglerat med köpta produkter utan istället på ett snyggt och förnuftigt sätt. Mattor, bokhyllor, gardiner och tavlor skapade en bra akustisk miljö på ett ombonat sätt.

Vi spelade såklart skivor också och kunde konstatera att hur bra än cd-spelaren är, så blev det en helt annan dynamik och musikaliskt driv med vinylriggen.

Stefan

Återbesök - Vintern 2009-2010
Sedan förra besöket har det hänt lite grejer i den redan välljudande anläggningen och Akkelis Audio har fått äran att vara leverantör. Kablaget är utbytt till japanska Audio Replas kablar men den största förändringen är dock att Tannoy Glennair 10 flyttat in.
Vår värd var nöjd med sin anläggning och sina Melos högtalare, så egentligen var det inte aktuellt med ett byte. Han har tidigare ägt Tannoy och nyfikenheten på vad som hänt med nya Tannoys generationer blev så stor att de lånades hem en vecka. Hemlånet slutade med att de aldrig kom tillbaks till butiken.....
Tweakandet har fortsatt och nya fötter med squashbollar har tillkommit och exotiska Brimar rör sitter i försteget och är beställt till monoblocken.
Mängder av musik har inhandlats, främst på vinyl. Känslan nu är att det snart inte finns mycket mer att göra i denna anläggning. Det spelar väldigt bra redan från låg volym, det fins inga uppenbart svaga punkter, akustiken i detta välmöblerade rum är toppen så det är bara att fylla på skivhyllorna och njuta.