I centrala Göteborg bor denna Akkelis Audio kund med sin sambo i en väldigt stilistiskt snygg miljö. Musikspelande skall fungera ihop med en snygg vardagsrumsmiljö och då gäller det att vara kreativ. Pinnarna i mörkt trä bakom anläggningen fungerar som diffusorer och bakom soffan finns en stor absorbent, klädd i ett matchande tyg.

Musiken som spelas är väldigt varierande, allt från metall till singer-songwriter, tonvikten ligger dock på tung rock. Musikalitet är prioriterat framför analysförmåga, även om såklart all info på skivorna skall förmedlas. Högtalarna kommer från tyska Audio Physics, modellen Tempo 5.

I skivsamlingen finns ca 700 vinylskivor som för tillfället avnjuts i ett annat rum på en Rega P1 och hörlurar. Denna del av anläggningen kommer att uppgraderas framöver. Elektroniken i huvudanläggningen består av en AMR AM-77 förstärkare och en Stello CD-320 cd-spelare.

Stello cd-spelaren har digitala ingångar så den kan fungerar som separat DAC och en Squeezebox är ansluten till den.

Uppdatering - September 2009

Sedan förra fotobesöket har det hänt saker. Hela den gamla anläggningen har hamnat på Akkelis Audios begagnatsidor och det fantastiska Integris systemet från kanadensiska Aurum Acoustics har funnit en ny plats.
Systemet består av Integris Active 300B, ett paket där högtalare och förstärkare och kablar är gjorda för varandra. Högtalarna saknar filter eftersom detta sköts av förstärkaren som har sex kanaler. 300B rör driver diskant och mellanregister och en transistorförstärkare tar hand om basen.
I systemet ingår också ett dedikerat hifi-rack med dämpade hyllplan. Hyllplanen har plockas loss och används som baser för apparaterna.
Integris CDP är en högklassig cd-spelare med ett oerhört flexibelt försteg och detta exemplar har dessutom inbyggt MM/MC riaa och hörlursförstärkare. Aurum Acoustics är ett integrerat system i ordets rätta bemärkelse.
Estetiskt passar detta system om möjlligt ännu bättre i detta smakfulla vardagsrum. Ljudet har inte nämnts ännu men det måste sägas, det låter makalöst bra. Dåliga inspelningar låter bra, bra inspelningar låter fantastiskt. Detta är ett system som aldrig låter ansträngt eller jobbigt och ändå plockas all önskvärd information fram ur musiken. Det är denna flexibilitet som gjorde att detta system hittade hem här. Ägaren spelar allt från hip hop, via jazz och visa till bombastisk eller elak metall.

Nu saknas bara en skivspelare till de drygt 1000 vinylskivorna. Det kanske blir ett återbesök till...... ;-)