På Hisingen i Göteborg finns ett snyggt och välljudande system där vinylavspelningen står i fokus. Hifi-intresset har funnits länge, några finfina klenoder finns kvar i hyllorna men rören spelar ofta förstafiolen.

 

Akkelis Audio har under några år fått bidra med många delar. Det började med ett besök i gamla butiken, ett hemlån av en Audio Space förstärkare och sedan var bollen i rullning.

Den första Audio Space förstärkaren är numera ersatt av en 300B baserad förstärkare. 21 watt till Magnepan högtalare, går det kanske någon undrar? Det går utmärkt och låter fantastiskt.

 

På bilden syns också en lite äldre, men fantastiskt fin cd-spelare från Luxman.

 

Riaa steget från JJ har också hamnat i denna fina anläggning. Först blev det ett Clearaudio Smartphono som sedan gick i arv till sonen och ersattes av JJ.

Magnepan MG12 har fått ersätta ett par dynamiska högtalare. De kompletteras med en sub från Velodyne.

Audio Space Galaxy 300.

Kopplingen går via Velodyne suben på följande sätt. Galaxy 300 är via högtalarkablarna kopplade till Velodyne suben. Där delas signalen upp och Velodynen tar hand om basen, effekten från Galaxy 300 förstärkaren går vidare till Magnepan MG 12 högtalarna, men nu är basen bortfiltrerad. Galaxy 300 förstärkaren behöver därmed inte driva basen så högtalarna blir en lättare last.

Det integrerar och låter jättebra. Ägaren började med en sub från AudioPro men fick aldrig till det. Efter att ha lånat en Velodyne från Akkelis Audio föll bitarna på plats och nu spelar de ihop.

Ytterligare en fantastisk Luxmanapparat står på avbytarhyllan.

Två skivspelare finns, en med MM och en med MC pickup. Akkelis Audio har fått leverera en Clearaudio Emotion med Michell Technoarm samt en Michell motvikt till Thoréns spelaren.

En RIAA duell pågår i hemmet. JJ 283 finns i ägorna men är inte det optimala valet för lågnivå MC pickuper. Alternativ testas för tillfället och EAR presterar väldigt bra och ligger bra till för en flytt till denna fina anläggning.

En avslutningsbild på anläggningen och tack för kaffet.