I Norrbottens inland finns en anläggning under ständig utveckling. Vissa saker har köpts på rekommendation, andra efter noggrant läsande av diverse recensioner. Det har också inhandlas saker efter mäss och butiksbesök. Däremot är det svårt att låna hem och prova grejer då närmaste hifibutik ligger 35 mil bort. Akkelis Audio har under åter fått leverera och rekommendera produkter till denna anläggning. Det senaste bytet var att QRS Saturnushögtalarna byttes ut mot Magnepan MG 1.6 QR.
Högtalarkablarna kommer från MIT, modeller MH750 PlusS3 - Shotgun, förmedlade av Akkelis Audio. Signal och nätkablar finns lite blandat att välja mellan, Analog Research finns dock representerat på båda kabelfronter.
Cd-spelaren kommer från japanska C.E.C. En oerhörd välbyggd pjäs med remdriven drive, levererad av Akkelis Audio. Cd-spelaren står på en fjädrande hylla från svenska Skillfing och det ligger en Shakti Stone över trafon på cd-spelaren.
Försteget kommer från anrika KRELL, modellen heter KAV 250P. Ett försteg som fått lysande recensioner och ändå är rimligt prissatt, givetvis fjärrstyrt.
Slutsteget är ett riktigt monster på dryga 40 kilo från nya zeeländska Plinius. Modellen heter SB-300 och siffran 300 står för watten, här finns kraft så det räcker och blir över. Pliniussteget går rätt långt upp i klass-A och blir riktigt varmt, trots de enorma kylflänsarna. Samtidigt låter det så bra som ett transistorsteg kan göra, lite "rörkänsla" över ljudet. :-)
Givetvis finns även möjlighet att spela vinylskivor. För korrekt hastighet finns en pro-ject speedbox MkII. RIAA steget kommer från Clearaudio, modellen Smartphono. Skivspelaren kommer även den från pro-ject. Modellen heter RPM5. Den står på en vibrationsätande platta från norska BASE Technology och är bestyckad med en pickup från Ortofon, modellen Rondo Red, levererad av Akkelis Audio.
Eftersom detta är en anläggning i ständig utveckling är det inte otänkbart att det kommer en uppföljning av hifiutvecklingen i Norrbottens inland.
Sommaren 2009
Saker har hänt i Norrbottens inland och Akkelis Audio har i högsta grad varit inblandade.

CEC cd-spelaren är ersatt av en Stello DA-100SE, dvd spelaren agerar drivverk.
Akkelis Audio har också fått leverera ett nytt RIAA steg från välrenommerade Plinius.
Med ett sådant riaa steg behövde såklart hela vinylriggen uppgraderas. En Goldring 2500 på en RB301 tonarm.
Pickup och tonarm sitter på en Acoustic Solid, Classic Wood skivspelare.
Skivspelaren står på en fjädrande BASE från svenska Skillfing. Akrylplattan som ligger på aluminiumtallriken i original är utbytt mot Clearaudios Vinylharmonizer.
Ägaren till denna fina anläggning påstår att han nu är "i hamn" att nu behöver det inte uppgraderas mer. Det skulle möjligen vara en bättre tonarm, Technoarmen är ju fin.........


Det blir säkert fler återbesök i detta norbottninska hem.