I Norrland uppskattas magnetostater och här finns ännu ett system där Magnepan kompletterats med en sub. Detta fina system består av ett par Magnepan MG 12 där en sub från XTZ tar hand om de lägsta tonerna. MG12:orna står på ett par betongplattor, förankrade med häftmassa. Kablaget till högtalarna är från Audioquest - Crystal Hyperlits och suben är inkopplad med QED:s silverkablage.

Skåpet är ett loppisfynd förbättrat med lite färg och en massa arbete (inspirerat av Mondrian). Passar bra till litografin av Kandinsky.
Öppnar man skåpet hittar man en potent rörförstärkare från Audiospace, modell AS-8i. Signalkällorna består av skivspelaren Audio Note TT One med Clearaudio Classic pickup, kopplad med Riia från Cambridge och Linn analog interconnect. Cd Marantz 6002 via Transparent Music Link.
Cd och skivspelare står på skivor som är en komposit av härdat glas och blygummi och i sin tur på häftlera-klumpar. Cd:n (och subben) dessutom på SD-fötter.
Vår norrländske hifi-entusiast har som många andra i denna krets blivit fotointresserad och en Nikon D60 har inhandlats. Med en digital SLR har intresset för närbilder med varierat skärpedjup kommit. Vad passar bättre för dessa övningar än en Audios Space AS-8i?
Avslutningsvis en bild på "sweetspot" i detta smakfulla hem.