Den 11:e oktober, dagen efter premiären i dom nya butikslokalerna var återigen Robert från Audio Concept på besök. Denna gång hade han med sig MBL:s spektakulära högtalare och elektronik. Trots folkstormen på butikspremiären dagen innan kom det mycket folk även denna demodag.

Nyfikenheten var stor på MBL som Göteborgarna tidigare bara kunnat läsa och höra talas om. Dom flesta kom upp ur musikvalvet med ett stort leende, väldigt positiva till det dom hört.
Vi ställde upp MBL riggen som en teaser under premiärdagen. En vit stereo med så speciellt utseende drar bloickarna till sig men dom flesta enades om att det ändå såg rätt snyggt ut.
Systemet som spelades på under dagens demo var sålt och inlånat för just dagens händelse. MBL kan fås i ett flertal färgkombinationer så man bygger apparaterna på beställning. Ett litet buffertlager finns på dom vanligaste färgkombinationerna men annars får man räkna med 3-4 veckors leveranstid då man beställer sitt MBL system.

Denna dag spelade vi på cd, försteg och slutsteg ur MBL:s instegs serie, "Classic Line". CD spelaren i denna serie heter CD 1431
Förförstärkaren i samma serie heter 4006 Preamp och har 7 ingångar och 3 utgångar, både balanserade och obalanserade.
Slutsteget heter 8006 B och levererar 2*120 watt.

Live är grejerna riktigt snygga och byggkvalitén är fenomenal, helt oklanderlig. Fjärrkontrollen, gjort i rostfritt stål (?) låg perfekt i handen och förstärkte kvalitetskänslan. Det är verkligen BMW, Porsche känsla över MBL grejerna.
Jag hade hört MBL en gång hos Audio Concept innan dagens demo och tyckte då att det spelade riktigt bra. Det var dock i Audio Concepts superakustikreglerade rum så där SKALL det låta bra.

Det var därför extra roligt att känna igen ljudet då det spelade i musikvalvet och jag fick nu ytterligare positiva saker att lägga till listan. För det första så spelade det otroligt dynamiskt, och sedan hade man en bra stereobild vart än man stod. Det sistnämnda förklaras med MBL:s speciella rundstrålande teknik där man alltid har två punkkällor riktade mot sig, vart man än befinner sig.
Efter dagens demo var det lätt att bestämma sig för att MBL skall tillhöra Akkelis Audios sortiment. Det finns inga rör, med beRÖRd blir man sannerligen ändå. MBL kommer att finnas för provlyssning från mitten av november.
Delar av dagens besökare uppradade i musikvalvet. Jag vill tacka Robert för att han tog sig tid att göra denan fina demo, Plind för fotograferingen av dagens händelser och såklart ett stort tack till alla besökare som gör att det alltid är lika inspirerande att ha dessa demodagar.