Skivspelare och tillbehör

En hel del nytillkomna i skivspelarnas förtrollade värld blir överväldigade inför alla valmöjligheter kring tillbehören. Det är att inget oroa sig för, vi hjälper er. Vi vill att alla ska hitta rätt delar till sin skivspelare och musikstil. Kontakta oss om något känns oklart.

Självklart är vissa tillbehör mer grundläggande än andra. Varje skivspelare behöver en pickup, den som läser av spåren i skivorna. En tonarm behövs också, det är den pickupen sitter fast på. Pickupskal finns i olika material och färger.

Musiken låter skrällig utan en RIAA-förstärkare till vinylspelaren. På grund av sättet vinylskivor är tillverkade behövs ett speciellt filter/EQ för att det ska låta korrekt. En särskild tonarmskabel behövs sedan för att koppla ihop skivspelaren och RIAA-förstärkaren.

Puckar och mattor

Debatten är livlig kring när en skivpuck gör sig bäst. Tillbehörets jobb är att pressa skivan stabilt mot skivtallriken. Då skivan ligger still blir basgångarna tajtare och precisionen i återgivningen ökar. En skivmatta mellan plattan och tallriken skyddar ytan och tar bort resonanser i tallriken.

En gammal skivspelare man har hemma kan verkligen vara värd att renovera. Det är inte bara roligt och nostalgiskt, utan dessutom miljövänligt. Köp delarna från oss och fixa själv eller lämna in din skivspelare till vår Grammofonverkstad. Produkter från oss är inga tillfälliga lösningar. De håller länge, går att laga och är värda att reparera.

Vinylskivor behöver omvårdnad och rengöring.  Att tvätta plattorna manuellt går bra, men en skivtvätt gör jobbet felfritt. En skivmatta eller antistatpistol eliminerar problemet med statisk elektricitet Ta för dig av godiset på våra butikshyllor! Beställ direkt på hemsidan eller besök vår butik i Göteborg!