Lager glappar!!!

Så är det, alltid, ju finare och dyrare lager detso mindre. Hur löser man då det? Jo man har inga lager! Tallriken vilar på en spets i botten på skivspelaren och några centimeter ovanför så sitter en tefllonbid med ett trekantigt hål. Axeln som då vilar på en spets vilar mot två av sidorna i detta teflonhål. DEt innebrä att om man känner på tallriken då den står stilla (statiskt) så kan man röra den rätt mycket. Men då man sätter på drivlinan och tallriken börjar rotera (dynamiskt) finns absolut inget glapp överhuvudtaget.

Tonarma är än känsligare och har än mer påkostade lager då de blir riktigt bra. Även här har Well Tempered en lösning utan lager. Man har en armrör som är dämpad med sand. Armröret hänger i en lina och det är fäst i en golfboll! Just det, en golfboll. Denna golfboll vilar i ett segflytande silikonbad. Denna lösning innebär dels att silikonet med sin seghet håller fast armen så den inte rör sig med de små vibrationer en pickup skapar och dels att silikonet dämpar eventuella resonanser i armen.
Att man valt en golfboll är för att golfmarknaden satsat enorma resurser på att utveckla dessa och dess aerodynamiske egenskaper (som också är bra i silikonbadet) och de håller en jämn, hög kvalitet. Well tempered Labs har plockat in ännu en sportpryl i sina skivspelare, nämligen squashbollor. Fötterna på skivspelaren består av squashbollar. De är lyftfyllda och håller en jämn hög kvalitet.

Sluligen några ord om drivkedjan. Well Tempered använder DC motorer och det finns justeringmöjligheter för att fintrimma hastigheten. Man använder en tunn, 0,004 tum, lina för att man kommit fram til at detta minimerar wow och flutter.

Well Tempered är inga nykomlingar på skivspelaremarkanden, de har gjort skivspelare sedan 1980-talet. Konceptet har varit detsamma, det har bara förfinats med åren.
Well Tempered Lab - Amadeus GTA MK II
Amadeus GTA är ser enkel ut men är mer avancerat än man kan tro. Plinten består av en överdel i...
44 950:-
Well Tempered Lab - Simplex MkII
Simplex MkII är den senaste modeller i Well Tempereds modellprogram (2017) Plinten är gjord i...
19 950:-