Gignos hifimässa 2010 - Stockholm

I år var Gignos Hifi mässa åter tillbaks på Sheraton och återigen en stor mässa. Akkelis Audio ställde ut i samarbete med Transient Design, Vivid Audio och Entreq. Denna mässa hade vi ett rum på över 100 kvadratmeter med allt vad det innebar i form av nya utmaningar. Då helgen summerades var vi alla väldigt nöjda.

Som alltid börjar en mässa med förberedelser och packning. Till saken hör att produkterna man tänker visa upp alltid blir klara eller levereras i sista stund. Audio Valve Baldur 70 monoblocken var på irrvägar i ett snöigt europa men kom till butiken precis i tid för att lastas om för Stockholmsresan. Premiärspelning fick ske i Stockholm och vi kunde bara hålla tummarna för att inget var trasigt.

Johnny och Lasse installerar den signalkälla vi huvudsakligen tänkte spela på under helgen, Transient Design - The Diabas.
Skivpspelaren spelades ihop med Audio Valves riaa - Sunilda, försteg Eclipse och monoblocken Baldur 70.
"The Diabas" med en 12" Jelco tonarm. Pickupen vi hade med oss visade sig vara trasig, den distade vid dynamisk musik. reservpickupen saknade skruvar och muttrar så det var som vanligt "kris" på kvällen innan mässan började. Jag gick en walkabout för att se om jag hittade nån jag kände som kunde låna ut en PU. Jag hittade Välljud (EAR, AVID, mm) och dom hade en Transfiguration - Phoenix PU som vi kunde låna. Detta visade sig vara en fantastiskt PU, klart mycket bättre (och dyrare) än vår medhavda så missödet slutade väldigt bra.

Högtalarna vi spelade på under mässan var högtalaren som Hifi Choice benämnde som "The best high end speaker in the world", Vivid Audio K1. Vi körde K1 på förra mässan i Malmö, då ihop med Avalon monoblocken. Det spelade väldigt bra men med Baldur 70 och ett avsevärt mycket större rum fick K1:orna verkligen blomma ut.

Allt kablage kom från Svenska Entreq som den senaste tiden fått mängder av fina utmärkelser och recensioner utomlands. Entreq har i Sverige blivit mest kända för sina hifi möss och kabelwraps.
Akustiken hade vi fått hjälp med av Mats på Svanå som släpat med stora basfällor och ett gäng diffusorer. Vårt rum hade rykte om att vara svårt att få välljudande men med Mat hjälp blev det riktigt bra.
Det var väldigt mycket folk i vårt rum som nu kunde ta emot stora folkmassor och som var strategiskt placerat vid trappan där alla kom in på mässan.
Laurence Dickie - konstruktören av Vivid Audios högtalare och som kanske är mest känd för att ha konstruerat B&W Nautilus - snäckhögtalaren som man ofta ser på bild.

På ett sidobord visade vi upp Stellos nya cd poch förstärkare, Diabas 45 skivspelaren och lite annat småplock
Johnny ägnade större delen åt skivförsäljningen i vårt rum. KKV och vinylskivor i mängder fick nya ägare.
Stefan kramar om sina nya kompisar som följer med tillbaks till Göteborg. Tack alla som besökte oss på mässan och mina kära utställningskamrater.