FILOSOFI (Enligt konstruktören Joakim Lundmark)

 I 20 år har jag provat olika tweaks och kablar, både egna och diverse av marknadens mer exklusiva märken. Det jag anser är att alla komponenter, såväl aktiva som passiva tillför en signatur på signalen. Vissa hävdar att deras produkter är helt transparenta eller ofärgande som det brukar skrivas och det får stå för dem. Men min ambition är att göra produkter som inte tillför en artificiell klang med focus på särskilda register, framför allt vill jag att de ska ge en illusion av äkta musikalitet och att de ska förmedla en klar och dynamisk klang med mycket luft utan att låta kyligt och kallt. Det är alltså mina subjektiva bedömningar och erfarenheter har föranlett denna serie produkter som representerar vad jag eftersträvar inom Hi-Fi/Hi-End. 

Det finns många som anser att man måste kunna mäta och bevisa i siffror, statistiskt och blinda tester, för att ha rätt att tillverka och marknadsföra audio-produkter. Jag litar på våra öron, känslor och upplevelser samt våra kunders dito. Därför redovisar jag inga mätdata, eller tillskriver våra produkter vare sig mystiska eller pseudovetenskapliga eller rent fysikaliska data. det finns det redan tillräckligt av i branschen. 

Sounds right, feels right, looks great!

Vår designfilosofi är följande:

-De renaste ledarna som går att uppbringa. Enligt vissa en nödvändighet, inte enl andra, jag säger- varför bry sig om att göra det bästa om man inte är bered att använda de bästa materialen? Jag använder endast 7N Cu, CDA-101Cu, 5N Ag samt Furukawa PCOCC.

-Enkardeliga sk solid core, individuellt isolerade ledare. För att jag tycker det låter bättre, renare och mindre spretigt. Vissa hävdar att ett fysikfenomen, sk tvärimpedansmodulation uppstår när man använder mångtrådig design, jag nöjer mig med att det låter bättre i de jämförelser jag gjort. Enl mig upplever jag en slags oro i musiken med mångtrådig kabel som jag inte kan sätta fingret på, något som smyger sig på efter en tids lyssning.

-Naturfibrer som isulationr/dielektrikum. Bomull och silke har riktigt låga dielektriska värden och vi är många som tycker att de låter mycket mer naturligt än div plaster. Sen tycker jag att dessa material är mycket trevliga att jobba med.

-I möjligaste mån undvika kapacitanshöjande skärmar. Enligt mina och många andras erfarenhet låter oskärmade kablar i regel mindre tillbakahållet än skärmade dito, vi utnyttjar olika geometrier för att uppnå skyddande effekter och för att hålla reaktanserna på en rimligt låg nivå,  ibland kan dock skärmar vara nödvändiga.

-Låg kapacitans. Är ett av designmålen för  bl.a analoga signalkablar. Detta uppnås att man separerar ledarna eller/och låter dem korsas i 45 till 90 grader.

-Snygg unik design.  Jag vill att mina produkters utsida ska återspegla min önskan till perfektion och passion innom hi-fi. 

Jag tycker att de olika kablarna i Sonus Concordias sortiment ger en stor möjlighet till att skräddarsy din ljudupplevelse i just din anläggning. 

 För att prova eller bekanta dig med våra produkter  besök någon av våra återförsäljare, du har 30 dagars full returätt.

Sonus Concordia Blue Hawk Strömkabel
Nu kan vi stolt presentera grunden i Sonus Concordias nya program av strömkablar. För något år...
6 000:-
Sonus Concordia CAELUS Signalkabel
Vår nya referens. Hur skulle JUPITER Cu kunna bli bättre?
30 000:-
Sonus Concordia Jupiter Cu II Signalkabel
Vår näst bästa signalkabel, på en nivå få andra ens kommer nära!
22 000:-
Sonus Concordia Jupiter SC Högtalarkabel
JUPITER SC - SonusConcordias nuvarande absoluta referens.
35 000:-
Sonus Concordia Neptunus Cu II Signalkabel
En ovanligt hög lägsta nivå!
7 700:-
Sonus Concordia Neptunus SC Högtalarkabel
Är instegsmodellen i SONUS CONCORDIAS högtalarkabelprogram. NEPTUNUS SC är en spin-off från...
15 000:-
Sonus Concordia Red Hawk strömkabel
Nu kan vi stolt presentera grunden i Sonus Concordias nya program av strömkablar. För något år...
6 000:-
Sonus Concordia Saturnus Cu II Signalkabel
Bortom alla dina förväntningar innom räckhåll!
16 400:-
Sonus Concordia Saturnus SC Högtalarkabel
Är många lyssnares favorit-högtalarkabel. MATRIX CORE-design med hela 10 solida ledare
22 000:-