I december 2012 var VälLjud/Exotic Audio på nytt besök i butiken med en mängd spännande Italienska nyheter i sortimentet. Tonarmar från REED, högtalare från Opera Loudspeakers och förstärkare från Unison Research.
Opera Mezza, en otroligt vacker och välgjord högtalare för i sammanhanged väldigt rimliga 8500 kr.

VälLjud/Exotic Audio distribuerar även Blumenhofer som vi spelade på under helgen. Här med en liten Single End klass A förstärkare från Unison Research med det pasande namnet "Simply Italy".

.
Sinfonia, även det en Paralell Single End konstruktion.

Vinylavspelning var helgens huvudnummer med två skivspelare, fyra tonarma och fyra olika pickuper. Besökarna fick chansen att höra samma musikstycken med alla fyra spelarna. Denna Verdier La Platine var bstyckat med en Helius tonarm och Transfiguration Axia pickup och en Triplanar tonarm med Soundsmith Strain Gauge pickupsystem.

Den andra skivspelaren, en Dr Feickert Blackbird hade två tonarmar från Italienska REED. Den ena med en billig Soundsmith pickup (2500 kr) och den andra med en ZYX 4D.

Kim demonstrerar hur man mäter pickup och tonarm med Dr Feickert Adjust+. En datorbaserat mätsystem.

Helgens huvudsystem med en Blumenhofer FS 3.2 högtalare, Unison Research S6 förstärkare, EAR 324 och 912 som riaaförstärkare och så nämnda skivspelare.

Det var en mycket uppskattad demo med dryga 50-talet besökare så det kommer vi att göra om under kommande vår. Att välja pickup är inte lätt, man får sällan chansen att prova hemma så att under dessa former få provlyssna 4 pickuper i olika prisklasser gav en massa aha-upplevelser.

Stort tack till alla besökare och till Henrik och Kim från VälLjud/Exotic Audio.