Betalning:
Vid distansorder sker betalning mot postförskott via Posten, via förskottsbetalning till Akkelis Audios plusgirokonto eller via bank/kreditkort.

Orderbekräftelse:
Då du lagt din beställning skickas snarast ett ordererkännande där du kan läsa hur vi mottagit din beställning.
 
Leverans:
Leverans direkt i butiken eller via frakt med Posten. 

Leveranstid:
Den ungefärliga leveranstiden är 3-7 dagar, förutsatt att produkterna finns i lager.

Avvikelser från angiven leveranstid kan förekomma. Sker detta meddelar vi oss. Du som kund kan då ändra din beställning om detta innebär ett alltför stort dröjsmål.


Garanti:
Nya produkter har 1 års garanti, begagnade och demoprodukter har tre månaders garanti. Akkelis Audio åtar sig i enlighet med svensk lag att byta ut varan eller utföra alla reparationer som krävs vid felaktigheter hos produkten som fanns då produkten levererades till kund. Alla garantiåtaganden upphör att gälla då kunden eller någon annan person monterar isär varan eller bryter förseglingar på varan. Observera att garanti är en överenskommelse mellan säljaren och köparen och att garanti inte med automatik följer med vid en vidareförsäljning.

Rör har tre månaders garanti. Akkelis Audio ersätter det trasiga röret om det går sönder inom garantitiden. Alla rör från JJ electronics är provkörda i 24 timmar och uppmätta innan leverans, trots detta kan fel uppstå ex vid frakthanteringen.

Rörprodukter ska hanteras varsamt. Rören är att jämföra med en glödlampa vilket innebär att dom är känsliga för stötar och vibrationer, framförallt då dom är varma. Du ska därför aldrig flytta en varm rörförstärkare eftersom rören då riskerar att gå sönder.

Om du har för- och slutsteg är det viktigt att slå av och på sakerna i rätt ordning. SLå alltid på försteget innan du slår på slutstegen. Om försteget har en uppvärmningsfas innan det slår på, vänta till detta är klart innan slutstegen slås på.
Då du stänger anläggningen gör detta i omvänd ordning, dvs slutstegen först, försteget sist.

OBS! Eventuella följdfel på elektroniken eller extra servicekostnader som uppstår om ett rör är trasigt vid leverans eller går sönder omfattas inte av någon garanti. Byte av rör i elektroniken görs på kundens egen risk.   
 
Reklamation:
Vid alla typer av reklamationer ska Akkelis Audio kontaktas innan någon produkt skickas av kunden. Kontakt tas via e-post eller telefon och kunden kommer då att mottaga instruktioner för hur produkten ska skickas. Akkelis Audio löser inte ut returnerade produkter som medför några kostnader. (t.ex. om produkten skickats mot postförskott). Akkelis Audio förbehåller sig rätt till produktkontroll av varan samt debitering av testavgift med 250 kr exkl moms om varan inte skulle vara felaktig och reklamationen inte accepteras.

Ångerrätt:
Du som kund i webshopen har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från leverans. I praktiken innebär det att du som kund kan undersöka din vara och ångra köpet om du inte är nöjd. Enligt distansavtalslagen får du undersöka produkten men inte använda den, då förfaller rätten att ångra sig. Skulle produkten på grund av ditt förfarande som kund inte längre vara i nyskick förverkas din ångerrätt. Detta inkluderar även att produkten måste returneras i originalförpackning. Ångerrätt gäller inte vid köp av beställningsvaror, dvs produkter som Akkelis Audio måste beställa hem.

Fraktkostnad för retur betalas av kunden. Har kunden betalat för produkten så betalas dessa pengar tillbaka av Akkelis Audio senast inom 30 dagar från returdatumet.

Öppet köp & bytesrätt
Konsumentköplagen har inga regler för bytesrätt och öppet köp, butikerna avgör själva vilka regler som gäller hos dem. Om du får besked om att öppet köp gäller är det viktigt att det står på kvittot hur länge det gäller.
Eftersom bytesrätt och öppet köp är frivilligt kan du inte kräva pengarna tillbaka om du ångrar dig, om inte detta är avtalat vid köpet. I stället kan butiken erbjuda en annan vara eller ett tillgodokvitto. Vid utförsäljningar och reor står det ofta "reavaror bytes ej!" på stora skyltar. Observera att det naturligtvis fortfarande går att reklamera felaktiga varor.

Outlöst försändelse
För försändelse som ej lösts ut utan gått i retur till Akkelis Audio debiteras en avgift om f n 250 kr för att täcka Akkelis Audios transport- och administrationskostnader.

* Reservation för eventuella publiceringsfel och ändringar av priser som inte hunnit publiceras.