QLN - Demodagar med Mats Andersen

QLN från Göteborg var väldigt stora i regionen från mitten av 1980-talet fram till börjar av 2000- talet då man lade ner tillverkningen 2003 efter ett ägarbyte. Radiolagret som var en stor butik i Göteborg sålde helst bara QLN signature, eftersom dom ansåg det vara världens bästa högtalare. Övriga högtalare i butiken var mest utfyllnad.

Konstruktören Mats Andersen som uppfann "Q-board" gick efter QLN vidare och blev chefskonstruktör på DLS och han ligger också bakom de flesta QRS högtalarna som konsulterande konstruktör.

QLN har han dock inte släppt, han visste ju att det gick att göra högtalarna avsevärt bättre om man inte sätter ett tak på vad dom får kosta så 2013 köpte han tillbaks rättigheterna till namnet. Han har nu vidareutvecklat QLN Signature på de sätt han vet gick att göra, han har tagit fram en ny modell, QLN Prestige One och fler modeller kommer.

Att högtalarna är riktigt bra bekräftas av både kunder som köper dem men också av recensioner i både Sverige och USA.

Mats Andersen kommer till butiken för en tvådagars demo där han berättar om högtalarkonstruktion, materialval, komponentval, mm och givetvis kommer vi att spela mycket musik på QLN högtalare.

Vi demonstrerar högtalarna i ett system bestående av YBAs elektronik och kablar från Chord.

Eftersom Mats har ett program han vill gå igenom kör vi fasta starttider. Planera in en tid som passar dig så kan du följa med på den "resan".

Fredag den 17:e november, 14:00, 16:00
Lördag den 18:e november, 10:00, 12:00

Välkomna!