ButterWater Audio är en Göteborgsbaserad högtalartillverkare. Högtalarna utvecklas och byggs i Göteborg.

ButterWater Audio Z-serien är inte primärt optimerade för de vanliga Hi-Fi-parametrarna. Främsta målet är att leverera levande, engagerande och roliga lyssningsupplevelser. Slag, sång och inspelade instrument ska reproduceras så fullständigt och så övertygande som möjligt. Karaktär, auktoritet, engagemang och liknande parametrar hålls viktiga av designteamet.

Visionen är att erbjuda högklassiga högtalare med toppkomponenter, välbyggda i snygg design till ett pris som är lägre än vad man kan förvänta sig med denna typ av prestanda och byggkvalitet.

Tittar man på den högklassiga byggkvaliteten finns absolut inget att anmärka på. Ser man sedan på komponentvalen förstår man att ButterWater Audio menar allvar. Lika fint är det om man öppnar lådan och ser på valet av filterkomponenter.

Högtalarna har en snäll impedans och hög känslighet, så du kan med fördel välja en förstärkare med finess och elegans framför kraft.

Om du äger en Devialet-förstärkare eller går i tankarna om att skaffa en sådan så är ButterWater Audio Z6 och Z7 SAM:ade.