YG Acoustics - Världens bästa högtalare!

Då Yoav Geva startade YG Acoustics 2002 i Denver (Arvada), Colorado, U.S.A sade han att han skulle bygga världens bästa högtalare. Det var ett kaxigt uttalande av en nykomling. Nu 14 år senare kan vi på Akkelis Audio konstatera att han mycket väl kan ha nått sitt uttalade mål för vi har aldrig hört något liknande!

Om vi försöker beskriva ljudet från YG Acoustics så skulle vi säga att den har transparansen, släppet och fasriktigheten hos en bra elektrostathögtalare utan att ha elektrostatens begränsade spridningsområde. Detta kombineras med dynamiken hos en hornhögtalare, utan att ha hornens "karaktär". 

Fär att nå denna exceptionella kvalitet tillverkar YG Acoustics 98,2 % av alla ingånde komponenter själva och detta görs helt kompromisslöst. Som exempel kan nämnas att baselementet i Hailey och Sonja börjar med en aluminiumbit som väger 7 kg. Då konen är klar väger den 30 gram, den är så styv att du kan belasta den med 200 kg och resonansfrekvenserna i konen kommer först vid drygt 10 khz, dvs låååångt över där det någonsin kommer att spela. 

Stefan, Peter & Yoav

Alla ingående komponenter från låda, delningsfilter, spolar, mm är gjort  på samma kompromisslösa sätt, vi berättar mer är gärna om detta och det är också förklaringen till att YG Acoustics gör något helt unik även ljudmässigt. De kostar en bra slant men ser man på hur de är byggda, hur varje detalj är unik och kompromisslös, så kan man inte säga annat än att de är värda varenda krona, speciallt i jämförelse med vad konkurrenterna bygger för samma pengar.

Välkomna in för en demo av världens förmodligen bästa högtalare.