I centrala Göteborg finns detta system i ett hem, fyllt av musik och film. Akkelis Audio har fått vara "hovleverantör" i omgångar och nu är systembygget klart. ;-)
Detta är första gången jag sett en "pimpad" skivspelare i tungviktsklassen.

.
Subarna kommer från Velodyne, men i och med inköpen av Audio Space Nova 34 monoblocken, behövs de inte längre utan får agera monoställ och användas till film.

.
Försteget kommer från "Fyndhörnan" ett amerikansk VTL 5.5, riaa steget är en Akkelisfavorit, BMC MCCI. Hifimöbeln är en egen kosntruktion baserad på IKEAS Lack möbler.

.
Och så var det den pimpade skivspelaren, en Hanss Acoustics T-30 med Technoarm och Benz ACE pickup. Den har fått plastmarmor istället för den svarta akrylen och med denna mod ser skivspelaren lättare och mindre ut. En kul idé som kanske kommer att bytas ut mot plastträ med matchande träslag.

.
Högtalarna är Magnepans makalösa MG 1.7 och de är hopsnörade mot monoblocken med Slinky Links fina silverkablar.

Trägardinen bakom högtalarna sitter med någon centimeters luftspalt och gör nytta för akustiken. Bakom soffan sitter två diffusorer och det spelar väldigt bra i detta rum. Man sitter nära högtalarna men det funkar jättebra och mätmässigt är detta det bästa rum jag mätt akustik i. Den stora skivsamlingen i bakgrunden gör säkert sitt bidrag till den goda akustiken.

.