Okej, det är lite fusk, detta är mitt system. Men efter ett lååångt sökande med mängder av olika system hemma, både köpe och DIY, så tror jag mitt sökande är över. Så länge det är i detta rum mitt musiklyssnande sker kommer dessa högtalare och förstärkare att finnas kvar.

.
Just jakten på högtalare är väl det som gett störst rotering i musikrummet. Monoblocken och det stora slutsteget har jag haft i många år. Genom åren har en mängd högtalare passerat, om jag försöker räkna upp dom.

Galtis (DIY), Opera M12 horn, SCAD horn, Marten Mingus, Marten Miles, Audio Physic Virgo II, Vienna Acoustic Beethoven Baby Grand, Vienna Acoustic Strauss, Vienna Acoustic Beethoven Concerto Grand, Tannoy Glennair 10, Blumenhofer Big Fun 17,  Ascendo C7 och så nu slutligen Avantgarde Acoustic Uno Fino.

Olika högtalarkablar har testats på Uno Fino, Audio Analogue, Oyaide, Slinky Link, PAD, Equilibrium, Audiomika och just nu växlar jag mellan en Svensk kabel, Sonus Concordia och MIT .

.
Cd-skivorna ligger i samma typ av fodral som biblioteken har och det sparar enormt mycket plats. Här syns mer av elektorniken. skivspelaren än en Acoustic Signature Manfred med Jelco tonarm, RIAA steget är en JJ 283 som får hjälp med rumskorrigering av en DSPeaker Anti-Mode 2.0 Dual Core


Jag kör en gammal Pioneer som digitalt drivverk till en MiniDSP DDRC-22D -Dirac Live rumskorrigering, digital in och ut och därefter en Audiospace DAC-2 US DA omvandlare med rör i analogdelen.

 


.
På avbytarbänken står ett par rörmonoblock från John Blue. Roliga och välljudande SET konstruktioner där man kan växla mellan ett tiotal olika rörtyper. Där står också en Audion - Erik Andersson förstärkare med 2A3 rör i SET koppling med separat nätdel. Här finns också en ovanlig fransk förstärkare, "Accordance". En spännande konstruktion med EL84 rör som drivrör till EL34 rör. Den kombinerar fyllig klang med bra driv och är väldigt trevlig. Eftersom det är en PP konstruktion med 4 effektrör är den också kraftfullast i sällskapet.

Det finns också en transistorförstärkare, en Sugden A21. 20 watt i klass A, en klassiker som låter bra och som blir varm som ett strykjärn.

För tvätt av vinylskivor finns en Hanss RC-20 skivtvätt.

.
För tillfället spelas på en tungviktare från Korea, Emille Labs KI40L, normalt med KT77 rör men jag spelar den med EL34 rör istället.

Försteget kommer från ett företag som inte finns längre, PIR Audio. Helt dualmonouppbyggt, fasta motstånd i volymkontrollen och 4 st 6922/ECC88 rör.

.
I museet i övrigt finns såklart en SCAD Cantabile cd-spelare, ett projekt jag var med och skapade som tyvärr rann ut i sanden. Här finns också en elegant gammal rörradio, lite norrlandsgrejer och lite "tweaks" på flaska.

.
Det finns lite gitarrer som klingar med, både elektriska och akustiska. Jag gillar gitarrer och spelar hellre än bra.

Rummet är till viss del akustikreglerat. Väggarna är reglade med isolering av olika densitet och med olika storlek på springorna mellan brädorna för att göra dem så bredbandigt absorberande som möjligt. I taket sitter diffusorer från Vicoustics och bakom soffan absorbent från Primacoustic

.