I en mellanstor stad, i mellansverige, finns detta härliga system i en elegant miljö. Akkelis Audio produkter har bit för bit smygit sig in för att slutligen bli en helhetslösning.

.
Högtalarna är ett par Duo Omega, från Avantgarde Acoustic och vi tycker att de i denna miljö visar hur elegant ett par Avantgarde kan passa in.
Alla som säger " de låter jättebra, men sådana kan jag aldrig ta hem" kan inspireras av detta. För visst är detta snyggare än ett par stora svarta, fyrkantiga högtalarlådor?

.
Skivspelaren är en Hanss T-30 med Acoustic Signature TA-1000 12" arm och en ZYX 4D pickup.

.
Givetvis finns en skivtvätt, även denna en Hanss men här OEM:ad som Music Hall. LP hyllorna är Quadraspires LP Cube.

.
Förstärkaren är kanske inte den slutliga lösningen, men den är bra nog att inte göra bort sig, och mycket bättre än prislappen indikerar. Det är en Audiospace AS-6i RBP 300B, den ger 21 watt/kanal och med högtalarnas impedans på 16 ohm, och verkningsgrad på 107 dB så finns här kraft i överflöd.

RIAA förstärkaren är vår svenska favorit Röcklinge PHA-1.

Det som inte sysn på bild är MiniDSP Dirac, rumskorrigering. Den utvärderades grundligt och resultatet med den blev bättre än resultatet utan, så den fick stanna.

.
Hanss T-30 är en maffig pjäs!

.
Bakom skorstenen döljer sig ett Isotek nätfilter och de tjocka nätkablarna till högtalarna är Pangea AC-9. I skåpet finns några Isotek nätkablar och Sonus concordia signalkablar. Där finns också en cd spelare, som dock sällan används, i detta system är det vinylen som regerear.

.


2015-10-24 kom ett mail, en ny, större bänk har inhandlats.