För sjätte året i rad ställde Akkelis Audio ut på Sweetspot hifimässa i Jönköping. Denna gång i större rum och med gäster från Tyskland i form av Armin Krauss och Peter Gabriel från Avantgarde Acoustics.
Vi hade denna gång ett rum där vi rymde mer besökare. Vi hade ett 15-tal sittplatser och så fanns det några ståplatser (mindre bra) längst bak. Rummet var fullt från 10:05 till 18:00 på lördagen och responsen var väldigt bra.
På söndagen var det glesare med besökare, som vanligt.  Arminn passade då på att visa hur högt och rent Avantgarde Uno XD kan spela. Han satte på YES klassikern, Owner of a lonely heart, och satte sig på första raden med fjärrkontrollen till volymen. Jag satte mig på tredje raden, ca 6 meter från högtalarna, med decibelmätaren. Lite drygt 108 dB kunde jag mäta upp och det fanns mer att ge och ändå fanns inga tecken på att det skulle börja låta illa. Imponerande, för ljudtrycket vid högtalarna bör ha varit närmare 120 db.

Detta kommer såklart ingen att testa hemma så varför är det viktigt? Jo det visar att med horntekniken och den känslighet, distortionsfrihet och små konrörelser så låter det alltid likadant, högt som lågt.
Avantgarde Uno XD var högtalarna för helgen, förstärkeriet växlades mellan Avantgarde XA-Int och Line Magnetic LM-126. Riaaförstärkaren var som vanligt senaste åren en Röckllinger, DACen kom från Line Magnetich och streamern var en Auralic Aries.
Nätkablar och högtalarkablar var prototyper från Avantgarde Acoustic, övrigt kablage kom från Black Rhodium.

Vi ses igen nästa år.