Audio Concept är den butik i Sverige som har det mest spännande och varierande utbudet och Robert som driver butiken har gjort sig känd genom åren för att på mässor ha väldigt snygga och välljudande rum.  Akkelis Audio har ett visst samarbete med Audio Concept runt Tannoy, FatMan och JJ Electronics och vi har diskuterat ett utvidgat samarbete.

En del i detta kan vara Roberts första demobesök i Göteborg. Vi diskuterade kring vad vi kunde visa upp och kom fram till att T+A med deras nya E-serie är väldigt spännande. Tysk kvalitet och precision och funktioner i förhållande till pris som en snudd på sensationella. 

Förutom E-serien plockades också den integrerade rörförstäraren V-10 med, ett förstärkare byggd runt JJ Electronics 509 rör, som levererar 2*80watt och har mängder av specialfunktioner. Vad sägs om att kunna välja vilken bias du spelar på, två alternativ, du kan i displayen avläsa hur lång livslängd det är kvar på rören, osv, osv.
Dagens första besökare hade kört upp från Varberg och var på plats en halvtimme före demom började. Han fick givetvis en första plats i sweetspot. I vanlig ordning dukades det upp med lite tilltugg och dryck så att besökarna kunde stanna länge utan att behöva gå pga hunger :-)

En av dagens höjdpunkter var då Plundin (i sweetspot) hade med sig en helt färsk inspelning, gjord kvällen innan, i 24 bitars upplösning. Han hade kvällen innan gjort en inspelning med Göteborgs Wind Orchestra och en trumpetsolist i en kyrka i Göteborg. Denna inspelning laddades över på Roberts bärbara dator och streamades till T+A Music player. En sådan här inspelning har en makalös dynamik, nästan otäckt, det kan snudd på bli för mycket realism. Man förstår med detta exempel att dom 16 bitars inspelningar vi vanligtvis lyssnar på är rätt långt från verkligheten, hur bra vi än upplever dom i stunden.

Dagens huvudnummer T+A Music Player tillsammans med förstärkaren Power Plant. Music Player är en cd spelare med inbyggd FM radio och LAN/W-LAN mottagare. Den har också USB ingång, Ipod ingång samt en coaxial och en optisk digital ingång. Man samman kopplar på ett enkellt sätt sin dator med sin hifi och har man Internet får man tillgång till 15 000 !!!!! radiokanaler. Man får också en högklassig, 24 bitar DA omvandlare och ett försteg att driva slutsteg direkt. Det finns mer, men det kan vi ta muntligen.

Förstärkaren är en Klass-d förstärkare men den bygger inte på Ice Power eller Tripath moduler som de flesta konkurrenter utan T+A har utvecklat den själv och den bygger på diskreta komponenter och mosfet transistorer. Jag är ingen stor förespråkare för återkoppling, jag tycker att det ofta tar bort en del musikalitet. Det är då glädjande att se att denna T+a överlag har låg återkoppling, att det ör lite mer i basområdet och nästan obefintligt i mellanregistret. Förstärkaren har något så ovanligt som tonkontroller, faktiskt inte så dumt i vissa lägen, men givetvis går dom att koppla förbi.

Robert är en van demonstratör, lugn och pedagogisk och med alla funktioner och möjligheter som T+A:s Music Player erbjuder finns det mycket att prata om.
Givetvis provspelades musik via Iphone, lätt plug,n,play ansluten. En besökare  hade med sig musik på ett USB minne och det var helle ringa problem att få att spela, bara att plugga in, välja signalkälla och spela.
Högtalarna heter Criterion TCI2E och ar T+A:s egenutvecklade elektrostatdiskant. Det är en transmission line konstruktion med möjlighet att med omkopplare reglera bas, mellanregister och diskant separat i tre steg för bästa rumsanpassning och efter tycke och smak.
Normalt sett brukar jag stänga det inre rummet vid demos, där brukar allt som inte skall vara i stora rummes stuvas undan. Denna gång tänkte jag att jag skulle försöka ställa in grejerna i en viss ordning i det inre rummet så att det fanns möjlighet att visa upp även dom grejerna.
Med detta arrangemang gick det till och med att lyssna i det inre rummet. Plundin, aktiv på Euphonia Audioforum lyssnade en stund på dom nya Audium Comp 5 högtalarna, en spännande nykomling i sortimentet.

Ett tjugotal besökare kom på denna demodag och de flesta stannade länge och lyssnade och ställde frågor. Vi testade att sänka diskanten ett steg och några föredrog återgivningen på det viset, andra föredrog diskanten i neutralläge. Det visar återigen att vi alla är olika och föredrar lite olika återgivning.

Personligen så blev jag väldigt förtjust i T+A. Högtalarna målade upp en stor och luftig ljudbild och basåtergivningen var väldigt distinkt och rapp. Vi spelade bara på V-10 förstärkaren och detta är tredje gången jag hör en förstärkare med EL509 röret och jag har blivit imponerad varje gång.
Jag är också imponerad över byggkvaliteten och användarvänligheten hos T+A och kommer att behålla Music Player och Power Plant i butiken, T+A kommer framöver att ingå i Akkelis Audios sortimen.

Tack alla ni som kom och besökte oss på denna demo och tack Robert för att du kom till Göteborg och gjorde denna demo.