Halloween och demo(n) dag i butiken. Då vi planerade denna demo ”missade” vi att det var all helgona helg så antalet besökare är lite mindre än vad det normalt sett brukar vara. Å andra sidan så är det ju bra för dom som kommer en sådan här dag. Det finns stora möjligheter till ett sittplats eller att påverka musiken som spelas.
Dagens demobesök bestod av Trigon Audio, tysk elektronik, i Sverige representerad av Björn Hestner på Improved Audio, Vivid Audio, Sydafrikanska högtalare som Patrik Ceasas representerar och detta hopkopplat med Franska kablar från Real Cable. Distributören Maciej kunde tyvärr inte komma

Patrik är stor älskare av kammarmusik/barrockmusik och under dagen fick vi höra mängder av suveräna inspelningar av fina stycken. Själv är jag väldigt obekant med denna typ av musik men i Patriks sällskap skulle jag nog snabbt lära mig uppskatta det.

Vivid Audios högtalare kom också bäst till sin rätt med klassisk musik. Så levande och realistiskt återgivna stråkar och piano tror jag knappt jag hört tidigare. Enligt Patrik så skall Vivid Audios högtalare vara dom kanske snabbaste dynamiska högtalarna på marknaden och jag tror honom i detta för anslagen och mikrodynamiken  var fantastisk.

Nu skall jag INTE göra som många av alla besökare jag haft på mässor, besökare som hyllat välljudet och velat veta mer om högtalarna, trots att det har varit elektroniken vi fokuserade på.

Att det spelade som det gjorde på gårdagen demo beror givetvis också på att Trigon Audios elektronik är riktigt bra och att Real Cables kablar inte bromsar musiken.

Då demodagen var över kunde konstateras att det kom drygt 20-talet besökare och det är ungefär hälften mot för vad som kommit på tidigare demos men ändå förvånansvärt bra med tanke på att det var all helgona helg och gnistrande höstsol ute. Det roligaste var att många besökare stannade väldigt länge och det måste innebära att dom gillade det dom hörde.